Carrotcake met oranje glazuur

Carrotcake met oranje glazuur

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Carrotcake met oranje glazuur is een gegarandeerd succes voor alle hartige én zoete liefhebbers. Deze taart is een echte traktatie bij de koffie of thee.

120 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Speculaaskruiden

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Carrotcake met oranje glazuur op tafel.

  1. Boen de sinaasappels schoon, rasp het oranje deel van de schil fijn en houd dit apart. Pers de sinaasappels uit. Rasp 200 g van de wortels fijn en houd dit apart. Snijd de rest van de wortels in stukjes en breng dit met 25 ml water en 50 ml van het sinaasappelsap aan de kook. Kook de wortel in ± 10 minuten zachtjes gaar. Voeg de witte basterdsuiker toe, laat oplossen en pureer het wortelmengsel met de staafmixer of in de keukenmachine. Laat afkoelen.
  2. Klop met een garde de roomkaas luchtig, voeg de wortelpuree toe en klop alles tot een egaal mengsel. Laat opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop voor de taart de eieren met 175 g van de bruine basterdsuiker dik en schuimig. Roer de olie en het sinaasappelraspsel door het eimengsel en spatel het bakmeel en de koekkruiden er luchtig doorheen. Schep de geraspte wortel, rozijnen en walnoten door het beslag en schep het beslag in de bakvorm.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar en stevig. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.
  5. Kook de rest van het sinaasappelsap tot de helft in. Laat hierin 40 g bruine suiker op laag vuur oplossen. Prik de taart met een satéprikker overal in en schenk het sinaasappelmengsel er gelijkmatig over uit. Laat de taart in de vorm in ± 2 uur afkoelen en op smaak komen.
  6. Neem de taart uit de vorm en bestrijk de bovenkant met het oranje glazuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Glazuur