Gemarineerde vijgen

Gemarineerde vijgen

Smulweb imageSmulweb

Verras je gasten met deze verrukkelijke gemarineerde vijgen! Geïnfuseerd met een heerlijke suikerstroop met kaneel en bruine suiker. Serveer met granaatappelsaus zodat je kunt genieten van al het lekkers dat dit gerecht te bieden heeft.

120 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Granaatappelpitjes
  • 150 ml Grenadine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gemarineerde vijgen op tafel.

  1. Doe de wijn, kaneelstokje en bruine suiker in een pan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Leg de vijgen in een glazen kom en giet de suikerstroop eroverheen. Dek de kom af en laat 3 uur bij kamertemperatuur staan.
  3. Pureer 4 granaatappels (bewaar de andere voor de garnering) met de suiker en de grenadine in de keukenmachine tot een gladde massa.
  4. Wrijf het mengsel door een zeef en roer het citroensap erdoor.
  5. Giet de vijgen af en leg ze met de snijkant naar boven onder de gril tot ze bruin geroosterd zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Vijgen