Breekbrood met kaneel en suiker

Breekbrood met kaneel en suiker

Smulweb imageSmulweb

Dit zalige brood is perfect om te delen! Gemaakt met kaneel, suiker en een beetje nootmuskaat geeft ieder hapje een sensationele zoete smaak. Door de kleine vierkante stapeltjes creëer je makkelijk porties en zo past het brood bij elk feestje.

120 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 62.5 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Breekbrood met kaneel en suiker op tafel.

  1. Deeg maken: Meng in een kom 2 cups bloem, de suiker, gist en zout. Zet apart. Klop in een andere kom de eieren los. Zet apart. Doe de melk en de boter in een steelpan en verwarm tot de boter net is gesmolten. Verwijder van de warmtebron en voeg het water en vanille-extract toe. Laat enkele minuten afkoelen tot ca. 50 graden Celsius. Voeg het melkmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Voeg de eieren toe en meng totdat ze zijn opgenomen. Voeg de overige 3/4 cup bloem toe en mix nog 2 minuten met een spatel. Het deeg zal plakkerig aanvoelen. Doe het deeg in een grote ingevette kom en dek af met plasticfolie en een keukenhanddoek. Laat het deeg op een warme plaats in grootte verdubbelen. Dit duurt ongeveer een uur. Kneed nog 2 eetlepels bloem door het deeg en dek opnieuw af met een keukenhanddoek. Laat 5 minuten rusten.
  2. Brood maken: Bestrooi het werkvlak licht met bloem en rol het deeg uit tot een grote vierkante lap van ongeveer 30x50 cm. Smelt 60 gram boter tot deze bruin is geworden en smeer de gesmolten boter met een bakpenseel uit over de deeglap. Meng de suiker, kaneel en nootmuskaat voor de vulling en bestrooi de deeglap hiermee. Snijd het deeg verticaal in 6 gelijke repen en leg de repen op elkaar. Snijd de stapel opnieuw in 6 repen, zodat je 6 vierkante stapeltjes hebt. Plaats een broodvorm rechtop en stapel de vierkantjes op elkaar. Dek af met een keukenhanddoek en laat op een warme plaats 30 tot 45 minuten rusten, totdat het deeg opnieuw bijna in grootte is verdubbeld. Verwarm de oven tot 175 graden. Zet de broodvorm in de oven en bak 30 tot 35 minuten. De binnenkant is gaar als de bovenkant mooi donker goudbruin is. Laat 20 tot 30 minuten afkoelen en haal dan een mes langs de rand van de vorm en verwijder het brood. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Kruiden