Kabeljauwfilet met oestersaus

Kabeljauwfilet met oestersaus

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauwfilet met oestersaus: in combinatie met de gember en ui is dit een heerlijk onconventioneel gerecht. Serveer direct.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.75 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kabeljauwfilet met oestersaus op tafel.

  1. Dep de vis droog en voeg een beetje zout en peper toe. Snijd de ui in smalle, lange stukjes en schil en snijd de gemberwortel in stukjes. Als je ze niet te klein snijdt, kan je ze er later weer uit halen.
  2. Roer 2 theelepels aardappelzetmeel door 1/2 kopje water.
  3. Bak de visfilets voorzichtig zodat ze niet uit elkaar vallen. Voeg knoflook, gember en ui toe en bak zachtjes mee gedurende maximaal 10 minuten.
  4. Voeg sojasaus en oestersaus toe. Voeg 1/2 tot 1 kopje water toe en roer voorzichtig. Laat de vis zoveel mogelijk heel. Als de saus kookt, bindt je deze met aardappelzetmeel tot een lobbig sausje.
  5. Serveer direct. Het gerecht kan eventueel nog 5 minuten heel zacht sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen