Sperziebonen met ham

Sperziebonen met ham

Smulweb imageSmulweb

Sperziebonen met ham in olijfolie en een vleugje knoflook. Laat het geheel nog even pruttelen en voeg tot slot een beetje kaas toe, even laten smelten en geniet van het resultaat. Perfect voor een heerlijk diner.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Sperziebonen met ham op tafel.

  1. Haal de boontjes af, was ze en kook ze 5 à 10 minuten voor in water met zout en giet ze af.
  2. Snijd de ham in stukjes en hak de knoflook (niet al te fijn).
  3. Verhit 3 à 4 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de ham (of spek) daarin zachtjes bakken.
  4. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en roer af en toe om.
  5. Voeg de boontjes toe en roer alles voorzichtig om. Laat nog 15 à 20 minuten doorpruttelen op een laag vuur en roer af en toe.
  6. Strooi er dan de kaas over en laat die smelten.
  7. Het gerecht kan nu opgediend worden, maar het kan geen kwaad als het nog een kwartiertje staat
  8. dat komt de smaak alleen maar ten goede.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Sperziebonen