- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Champignonschotel gegratineerde op tafel.
- Kook de eieren hard gedurende ca. 10 minuten. Koel ze af onder koud stromend water en pel ze.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pel en snipper de ui. Was de champignons.
- Breng in een pan ui en wijn aan de kook. Voeg de champignons toe en laat ze met de deksel op de pan ca. 8 minuten zachtjes koken. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Laat het wijnmengsel op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
- Prak intussen de eieren fijn met een vork.
- Voeg aan het wijnmengsel toe: ei, boter, basilicum, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit. Knip de peterselie erboven fijn. Blijf roeren tot de boter is gesmolten.
- Verdeel de champignons over de bodem van een ovenschaal. Schep het ei/wijnmengsel eroverheen. Verdeel de kaas eroverheen.
- Bak de schotel in het midden van de oven ca. 15 minuten goudbruin.