Crespelle

Crespelle

Smulweb imageSmulweb

Romige crespelle uit de oven. Pannenkoekjes gevuld met kaas en spinazie gecombineerd met een tomatensaus. Eindigend met een goudbruine kaaslaag uit de oven. Kindvriendelijk en lekker.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Crespelle op tafel.

  1. Maak een mengsel van bloem, zout, Parmezaanse kaas en eieren. Voeg geleidelijk melk toe tot je een vloeiend beslag hebt. Laat het deeg 30 minuten rusten. Roer daarna nog eens goed door.
  2. Bak het beslag in een pan (zoals pannenkoeken). Keer ze op tijd om. Leg de gebakken crespelle op een stapel, met telkens een blad vetvrij papier ertussen. Een achttal crespelle is genoeg.
  3. Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar en breng het op smaak met kruiden.
  4. Verwarm de olie in een pan. Fruit de knoflook, voeg de tomaten toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen (15-20 minuten als je tomaten uit blik gebruikt).
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg op elke pannenkoek een eetlepel vulling en vouw ze dicht. Schik de pannenkoekjes naast elkaar in een ovenschaal, overgiet ze met de saus en zet ze gedurende 20-30 minuten in de oven.
  6. Serveer direct. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel