Brusselse wafels

Brusselse wafels

Smulweb imageSmulweb

Het is tijd om je wafelijzer erbij te pakken voor dit recept. Deze luchtige Brusselse wafels zijn zoet en zacht van binnen, maar hebben een heerlijk knapperig randje. Ze staat binnen een paar minuten op tafel en ze zijn verrukkelijk met slagroom en rood fruit.

15 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Brusselse wafels op tafel.

  1. Splits de eieren. Klop de eierdooier met de suiker schuimig. Klop hier de melk door en meng daarna het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker en de gesmolten boter erdoor. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag.
  2. Verhit een wafelijzer. Vet deze lichtjes in met olie en schep hier met een lepel wat beslag in.
  3. Doe het ijzer dicht en bak de wafels in ongeveer 2 minuten goudbruin. Neem dan de wafels uit het ijzer en bak op dezelfde manier de rest van de Brusselse wafels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Wafels Brusselse wafels