- 220 g jalapeno-bonendip
- 120 g Zure room
- 0.25 el Koriander
- 0.5 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Nachos op tafel.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui en paprika toe en bak die langzaam enigszins zacht.
- Hak de spaanse peper en voeg die samen met komijn, koriander en knoflook toe. Bak dit nog 2-3 minuten.
- Voeg suiker, zout, peper en tomaten met sap toe. Kook de saus nog 5-6 minuten op een matig vuur totdat ze is ingedikt. Voeg eventueel tomatenpuree toe voor de kleur.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt bruin en rul in 20 minuten. Voeg de specerijen, zout en peper toe.
- Bedek de helft van de tortillachips met bonen en de andere helft met het gehakt.
- Doe een lepel tacosaus op de chips met bonenvulling en een lepel jalapeno-bonen-dip op de chips met gehaktvulling.
- Bedek de gevulde tortillachips met tomaat, zure room of yoghurt, olijven of kaas, in elke gewenste combinatie.
- Verwarm eventueel al met geraspte kaas bestrooide nacho's 5 minuten in een matige warme oven en bedek ze daarna met tomaat, zure room of olijven.