Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Prei-zalmschotel op tafel.
- Snijd de prei in stukken van 5 cm en snijd de gekookte aardappels in plakjes. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de stukken prei 5 minuten in ruim water met een beetje zout. Giet af en laat de stukken goed uitlekken. Vet de ovenschaal in met het knoflookteentje.
- Leg de helft van de prei op de bodem van de schaal, daarop de helft van de aardappel. Leg daarbovenop de gerookte zalmfilet in plakjes en voeg een beetje peper toe. Leg vervolgens de resterende prei en resterende aardappel erop.
- Bestrooi de bovenste laag aardappel met paneermeel, nootmuskaat en de Parmezaanse kaas. Verdeel de boter in kleine blokjes en leg deze bovenop de schotel.
- Zet het geheel 15 minuten in de oven.