Spinazie ovenschotel

Spinazie ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Probeer eens deze spinazie ovenschotel met ei, spekjes en aardappelschijfjes. Een hartverwarmende maaltijd met een lekker knapperig laagje kaas bovenop. Binnen de kortste keren staat dit recept op tafel.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(26)

  • 450 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Spinazie ovenschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven op 225 graden. Kook 2 eieren in 8 minuten hard. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder boter. Voeg als de spekjes bruin beginnen te worden de fijngehakte ui en knoflook toe. Laat bakken totdat de ui glazig is.
  2. Vet de ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Leg hierin de aardappelschijfjes en schep de spek en ui er op. Verdeel de spinazie over de schaal.
  3. Klop de overige 3 eieren los met de room en voeg naar smaak peper en zout toe. Giet dit mengsel over de ovenschotel. Verdeel de in plakjes gesneden gekookte eieren over de ovenschotel en bestrooi de schotel met geraspte kaas.
  4. Plaats de spinazie ovenschotel gedurende 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi van kleur en knapperig is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel