- 125 g Dadel
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Zuurkooltaart op tafel.
- Snijd uien klein.
- Verwarm de oven voor op ± 200 graden.
- Ontdooi de bladerdeegplakjes.
- Ontpit de dadels en snijd de perziken in schijfjes.
- Fruit de klein gesneden uien in de koekenpan, voeg de zuurkool toe en laat even meebakken. Maak ondertussen de saus klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Vet de springvorm in en bekleed met bladerdeegplakjes. Doe het zuurkool/uimengsel in de vorm en leg de dadels en perzik erover. Strooi er bieslook over en als laatste de saus (waar de kaas inmiddels doorheen is gemengd).
- Dek het geheel af met bladerdeegplakjes die vervolgens met ei worden bestreken. Bak in de oven gedurende ± 35 minuten.
- Voor de variant van Ecureuil: vet een tatinvorm in en leg de partjes perzik erin en bak ze even aan. Voeg vervolgens de stukjes dadel toe. Doe daar bovenop het zuurkool/ui mengsel, de saus, de bieslook en de geraspte kaas. Strijk er 4 eetlepels crème fraîche gemengd met wat bloem overheen. Bedek met bladerdeeg en bestrijk met koffiemelk. Bak in de oven gedurende ± 35 minuten.