Driekoningenbrood

Driekoningenbrood

Smulweb imageSmulweb

Het bakken van Driekoningenbrood is een perfecte manier om de feestdagen af te sluiten. Dit brood zit vol met amandelspijs en heeft een heerlijke geur van versgebakken brood. Snijd het in dikke plakken, smeervoller boter en je bent klaar om te genieten!

120 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Driekoningenbrood op tafel.

  1. Zeef de bloem met het zout boven een kom en meng er de suiker en de geraspte citroenschil door.
  2. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in de lauwe melk. Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen.
  3. Maak een kuiltje in de bloem en doe hier de gistoplossing, de gesmolten boter en de eierdooiers in. Kneed alles met koele hand tot een mooi soepel deeg.
  4. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warm plekje rijzen.
  5. Kneed dan de amandelspijs door het deeg, druk de amandel erin en maak van het deeg een bol.
  6. Beboter een bakplaat, leg de deegbol erop en strooi er wat bloem over. Laat de bol, afgedekt met een vochtige doek, nog eens 45 minuten op een warm plekje rijzen.
  7. Bak daarna het brood iets onder het midden in een voorverwarmde oven (225 °C) in 45 minuten goudbruin en gaar.
  8. Smelt intussen wat boter in een pannetje en laat afkoelen.
  9. Laat het brood op een rooster uitdampen en bestrijk de bovenkant met de gesmolten, afgekoelde boter.
  10. Bestrooi het driekoningenbrood voor het opdienen met poedersuiker in de vorm van een ster, of bestrooi het brood helemaal met poedersuiker en leg er een uitgeknipt goudkleurige ster op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Pannenkoeken