Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Driekoningenbrood op tafel.
- Zeef de bloem met het zout boven een kom en meng er de suiker en de geraspte citroenschil door.
- Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in de lauwe melk. Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen.
- Maak een kuiltje in de bloem en doe hier de gistoplossing, de gesmolten boter en de eierdooiers in. Kneed alles met koele hand tot een mooi soepel deeg.
- Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warm plekje rijzen.
- Kneed dan de amandelspijs door het deeg, druk de amandel erin en maak van het deeg een bol.
- Beboter een bakplaat, leg de deegbol erop en strooi er wat bloem over. Laat de bol, afgedekt met een vochtige doek, nog eens 45 minuten op een warm plekje rijzen.
- Bak daarna het brood iets onder het midden in een voorverwarmde oven (225 °C) in 45 minuten goudbruin en gaar.
- Smelt intussen wat boter in een pannetje en laat afkoelen.
- Laat het brood op een rooster uitdampen en bestrijk de bovenkant met de gesmolten, afgekoelde boter.
- Bestrooi het driekoningenbrood voor het opdienen met poedersuiker in de vorm van een ster, of bestrooi het brood helemaal met poedersuiker en leg er een uitgeknipt goudkleurige ster op.