Brochettes met kip en ananas

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Op hete kolen

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 ui
1 paprika
1 ananas
4 kipfilets
0,5 rode peper, fijngehakt
2 el arachideolie
0,5 cm gember, fijngeraspt
1 limoen, de zeste en het sap
1 tl currypoeder
1 kl honing
1 kl verse dragon, fijngehakt
1 kl granny smith, fijngeraspt

Bereiden:

Snij de ajuin, de paprika en de ananas in stukken. Snij de kipfilets in blokjes, kruid met peper en zout. Steek de groentjes, de ananas en de kip op houten spiesjes.

Maak de marinade en smeer hier de brochettes mee in.

Serveren:

Bak de brochettes op de barbecue en smeer ze net voor het serveren opnieuw in met de marinade. 

Inspiratie & blog