Jalapeno-cheddarburgers met zelfgemaakte tortilla chips

Gezien in Passe-vite

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 papadums
1 el Mexicaanse kruidenmengeling
500 gr gemengd gehakt
1 ei
1 stengel lente-ui, fijngehakt
50 gr cheddar, geraspt
1 bokaal ingemaakte rode paprika's, fijngehakt
120 gr rode bonen uit blik
2 gekookte rode bieten, in bruinoise
1 rode ui, fijngesnipperd
olie
peper - zout

Bereiden:

Verhit een scheutje olie in een pan met een stevige bodem op de barbecue of gebruik de friteuse om de papadumvelletjes enkele seconden te frituren. Bestrooi met de Mexicaanse kruidenmengeling.

Meng het gehakt met het eitje, de fijngehakte lente-ui, peper en zout. Maak er dunne, platte hamburgers van.

Meng de geraspte cheddar met 4 fijngehakte rode paprika’s. Leg een lepeltje van het mengsel op één van de hamburgers en leg er een andere platte hamburger bovenop. Vorm er nu met je handen mooie, ronde hamburgers van.

Doe een scheutje olie op de bakplaat van de barbecue en bak hierop de hamburgers.

Meng voor het slaatje de rode bonen met de rode biet, twee rode paprika’s, een rode ui. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olie.

Serveren:

Serveer de gevulde cheddarburgers met de zelfgemaakte chips en het rode bietenslaatje. 

Inspiratie & blog